Lots de nadal personalitzats amb producte local

El plàtan, molt més que una fruita per esportistes

29 de mayo de 2022

El plàtan és per excel·lència la fruita dels esportistes. Així i tot, sabies que el plàtan té un munt de propietats beneficioses pel dia a dia? Avui, en parlem.

Així doncs, quines propietats té el plàtan?

  1. Equilibra la pressió arterial
  2. Regula el colesterol
  3. Millora la sensibilitat de la insulina
  4. Beneficiosa per al sistema cardiovascular
  5. Ajuda a aprimar-se
  6. Enforteix el sistema immunitari
  7. Recuperador després de fer exercici
  8. Regula els nivells d'ànim
  9. Evita l'anèmia
  10. Regula el sistema digestiu.

El potassi del plàtan és el que ens ajuda a equilibrar la nostra pressió arterial. També els grans nivells de fibra del plàtan, ens poden ajudar molt amb els problemes de colesterol. Les seves vitamines C i E, la fan una fruita antioxidant que vol dir que ens protegeixen en l'àmbit cardiovascular. El seu contingut en ferro ajuda a la creació de glòbuls vermells i blancs, fent doncs del plàtan un element dietètic important per evitar l'anèmia.

Tot i el seu contingut calòric el plàtan conté pectina, un gran saciador de la gana, fet que el fa del plàtan un bon aliat per a dietes per perdre pes. A més, la gran quantitat de vitamines que conté el fan un gran aliat del sistema immunitari.

Un altre fet que fa del plàtan una fruita especial és el seu contingut en potassi i L-triptòfan, que són dos elements que ajuden a la serotonina del nostre organismea no disminuir. I, què és la serotonina? La serotonina és l'hormona que afecta l'estat d'ànim de les persones. De fet, gaudir d'uns bons nivells de serotonina pot vincular-se en la depressió o el desànim.

Per últim, és rellevant destacar el seu efecte en l'aparell digestiu; a part del seu efecte saciant que ja hem destacat, el plàtan té també propietats per combatre l'estrenyiment gràcies al seu contingut en fibra.

En el món hi ha diversos productors de plàtan com ara l'Índia, Indonèsia, Xina o Brasil, però Canàries n'és un productor local i de qualitat. El Plàtan de Canàries és una bona alternativa quan hem de triar al mercat. Al ser de producció més propera que els altres productors, el seu consum també és més sostenible.

Lots gastronòmics elaborats amb productes locals. Qualitat i tradició.
© Mercat de Casa, experiències gastronòmiques. Tots els drets reservats.
envelopeuserphonemap-marker
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram