Lots de nadal personalitzats amb producte local

Formatgeria Muuu Beee

Els formatges artesans amb compromís

Cor, territori i qualitat

Enclavada a la pintoresca comarca del Ripollès, MUUU BEEE emergeix com una formatgeria amb un propòsit profundament ancorat al seu entorn una comarca rural i muntanyenca, MUUU BEE troba un escenari idíl·lic. Aquest territori, caracteritzat per la seva economia industrial, turisme i sector agroalimentari, proporciona un context riquíssim per al creixement i la col·laboració. 

Com a part del Centre Especial de Treball de la Fundació MAP, coneguda com a CETMAP, la missió fonamental de MUUU BEE va més enllà de la producció de formatges exquisits: busca la inserció sociolaboral i el teixit d'aliances amb el seu estimat territori.

Cada formatge que surt dels seus tastos conté l'essència del caràcter pirinenc del Ripollès, la qualitat de la llet i, sobretot, l'amor posat en cada pas del procés.

La marca que parla del territori

La marca MUUU BEE va néixer d'un procés de naming col·lectiu, involucrant totes les ànimes de la Fundació MAP. L'espontaneïtat, l'alegria i la frescor es reflecteixen en aquest nom, acompanyat de l'eslògan "ÉS RIPOLLÈS. ÉS BONA LLET." Aquest eslògan transmet valors de proximitat, territorialitat i qualitat, mentre la imatge gràfica, creada amb empremtes dactilars, simbolitza la singularitat i la diversitat de cada individu
Lots de nadal Mercat de Casa
 • Una Fundació Compromesa amb la Inclusió

  La Fundació MAP ha forjat un compromís irrompible amb les persones amb discapacitat i les comunitats en situacions vulnerables al Ripollès. Amb la meta de proporcionar oportunitats per a una vida autònoma i inclusiva, la fundació ha donat vida al CETMAP, on MUUU BEE ha trobat la seva casa. A través d'aquest Centre Especial de Treball, s'aspira a forjar camins d'inserció sociolaboral, donant als individus les eines per prosperar.
 • L'Obra d'Art que és l'obrador

  L'obrador de MUUU BEE, inaugurat el juliol de 2016, és més que un simple lloc de producció. Amb 385 metres quadrats d'espai, aquest espai conté un obrador de formatges, una sala de recepció de llet, cambres d'afinat, una cambra de refrigeració i una zona de preparació i expedició. Aquesta estructura, amb les seves caves d'afinat que respiren l'aire del Ripollès, esdevé un veritable temple de la qualitat i l'autenticitat.
 • Un saber fer alimentat per la comunitat

  Els productes MUUU BEE, elaborats amb llet de vaques frisones del Ripollès, representen l'essència mateixa d'aquesta comarca. Amb un compromís de 365 dies a l'any, la formatgeria garanteix l'autenticitat i la qualitat de cada peça.

  A través de cada formatge, s'expressa una missió que transcendeix els límits culinaris i crea un impacte real a través de la inclusió i el suport comunitari.
 • El obrador de Muuu Beee

  Descobreix el secret de l'obrador, el personal que hi treballa i l'entorn d'aquest magnífic projecte

Com s'elabora el formatge?

Aquí tens un resum de la seva elaboració

Un dels aspectes més apassionants de la producció formatgera és la creació del formatge artesà. El formatge artesà s'elabora amb tanta cura i atenció al detall que es nota la diferència en la qualitat. El procés comença amb productes frescos i locals, garantint que només es facin servir els millors ingredients.

El primer pas per fer formatge és quallar la llet. Per això s'afegeix a la llet un agent coagulant, com el quall, que fa que s'espesseixi i es formi la quallada. A continuació, la quallada es talla a trossos petits i s'escalfa, cosa que permet que el sèrum se separi de la quallada. El sèrum s'escorre, deixant enrere la quallada sòlida que acabarà convertint-se en formatge.

Tot seguit es procedeix al premsat. La quallada es col·loca en motlles i es premsa per eliminar el sèrum restant i donar forma al formatge. Aquí és on es comencen a desenvolupar les característiques úniques de cada tipus de formatge. A continuació se sala el formatge, ja sigui submergint-lo en una solució de salmorra o salant-lo en sec, cosa que ajuda a realçar el sabor ia conservar el formatge.

Finalment, el formatge es deixa madurar. Aquest procés pot durar des de poques setmanes fins a diversos anys, depenent del tipus de formatge que s'elabori. Durant aquest temps, els sabors continuen desenvolupant-se i madurant, cosa que dona lloc a un sabor ric i complex.

Una altra vegada que gaudiu d'un deliciós tros de formatge artesà, dediqueu un moment a apreciar l'artesania i la dedicació que s'han emprat en la seva creació. Des dels ingredients de qualitat fins al meticulós procés d'elaboració, cada pas es fa per garantir que experimenti el millor que el formatge pot oferir.
Plataforma digital on podràs trobar experiències  i serveis gastronòmics de proximitat  tant per empresa com per particulars 
© Mercat de Casa, experiències gastronòmiques. Tots els drets reservats.
envelopeuserphonemap-marker
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram