Lots de nadal personalitzats amb producte local

Gin Nut

La destil·laria al cor de l'Empordà

Els orígens d'una ginebra artesanal

Enmig del paisatge privilegiat de l'Empordà, trobem NUT, una destil·leria artesanal que captura l'essència autèntica del Mediterrani en cada gota de les seves ginebres destil·lades. Aquesta terra de contrastos, banyada per la Costa Brava i abraçada pels Pirineus, ha estat font d'inspiració per a NUT, una empresa apassionada que fusiona tradició i innovació en la seva gamma de begudes destil·lades.

La destilaria es troba en un indret únic on l'entorn, la cultura i el clima influeixen en la creació de les seves ginebres artesanals. Amb el Mediterrani com a teló de fons, NUT ha concebut un conjunt de marques pròpies amb el segell de l'autenticitat.

Descobreix el secret de NUT

NUT obre les portes de la seva destil·leria perquè els amants de la destil·lació i els curiosos descobreixin el secret del seu exquisit i procés artesanal.
A través de visites guiades, els visitants podran conèixer l'equip NUT i els secrets de l'elaboració de les seves begudes destil·lades. A més, una àrea social està disponible per a tot tipus d'activitats socials.
Destil·leria Nut
Productes icònics

Ginebra Artesanal

Un Món de Sabors, productes singulars

Basic Nut

Gin BASIC de NUT és un gin essencial, un bàsic del celler. Tornant a valorar les coses senzilles i ben fetes, concentrant-nos en la qualitat dels productes i no tant en els accessoris.

Un London dry gin de 40% vol., destil·lat en petits lots en alambins tradicionals de coure i els botànics essencials per un bon gin, sis.
 Lots de nadal Mercat de Casa

Nut Empordà

El gin buc insígnia de NUT, elaborat amb botànics naturals de la regió, que li confereixen un toc delicat i cítric, perfecte per a un refrescant gintonic mediterrani.

NUT és el resultat de quatre destil·lacions d’alcohol de primera qualitat en alambins tradicionals, en presència de botànics naturals macerats.
 Lots de nadal Mercat de Casa

¿Com s'elabora la ginebra?

La ginebra, amb el seu perfil de sabor únic i versàtil, ha guanyat popularitat en els últims anys com a beguda destil·lada per excel·lència. Però, saps com es crea aquesta delícia aromàtica? Avui t'endinsarem en el món apassionant de l'elaboració de la ginebra, revelant els passos essencials que fan d'aquesta beguda artesanal una veritable obra d'art.

1. Selecció de botànics

El cor de la ginebra són els botànics, un ampli ventall d'espècies i aromes que donen aquest toc distintiu a la beguda. Des de clàssics com el ginebró, la coriandre i la llimona fins a tocs més creatius com romaní, farigola i taronja, els mestres destil·ladors trien amb cura la combinació perfecta que captura l'essència del Mediterrani.

2. La Maceració

El següent pas és la maceració dels botànics, un procés crucial per a l'obtenció dels sabors i aromes característics de la ginebra. Aquests botànics seleccionats s'infusen en alcohol neutre, i al llarg de diverses hores, el líquid pren vida mentre es van revelant les seves essències.

3. La Destil·lació

Una vegada que els botànics han alliberat tot el seu potencial aromàtic, arriba el moment de la destil·lació. En una alambic, aquest licor infusionat es calenta lentament fins que es converteix en vapor. A continuació, aquest vapor es refreda i torna a condensar-se, convertint-se en líquid una altra vegada, ja transformant-se en la base de la ginebra.

4. Els Cops de Talls

La destil·lació es fa en diferents etapes anomenades cops de tall. Els mestres destil·ladors trien amb precisió quins moments tallar o separar les diferents fraccions de destil·lació per obtenir una ginebra de la màxima qualitat. Aquesta tasca és delicada i requereix d'experiència i coneixement per obtenir els sabors i aromes desitjats.

5. Dilució i Addició de Tònica

Un cop realitzada la destil·lació, la ginebra obté una graduació alcohòlica alta, per la qual cosa es dilueix amb aigua per arribar a la graduació desitjada. A continuació, arriba el moment de l'harmonia, quan la ginebra es combina amb una tònica de qualitat per crear el famós gintonic, la beguda perfecta per gaudir de tots els matisos i aromes.
Lots gastronòmics elaborats amb productes locals. Qualitat i tradició.
© Mercat de Casa, experiències gastronòmiques. Tots els drets reservats.
envelopeuserphonemap-marker
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram